Vaffeloppskrifter med tips

Ingredienser

250 gram smeltet og avkjølt meierismør
7 dl melk
1 ts bakepulver
10 dl siktet hvetemel
2 dl sukker
1 ts vaniljesukker
1/2 ts kardemomme

Grunnoppskrift vaffelrøre

Slik gjør du

Bland alt til en jevn røre og la det svelle i en halv time før du begynner å steke. Du kan spise vaflene varme uten noe på, eller prøve det tradisjonelle tilbehøret, som rømme og syltetøy, eller smør og brunost.

Tips!

Havrevafler

Bytt ut halvparten av hvetemelet med havremel eller lettkokte havregryn.

Grove vafler

Bytt ut halvparten av hvetemelet med grovt mel og/eller sammalt mel.

Sitrusvafler

Tilsett litt finrevet appelsin- og/eller sitronskall. Vask sitronen før skallet rives. Bruk bare den gule/orange delen av skallet.

Gulrotvafler

Tilsett 1-2 revne gulrøtter.

Bananvafler

Tilsett 1-2 mosede bananer.

Sjokoladevafler

Tilsett 100-200 gram hakket sjokolade.

Meierivafler

Bytt ut melken med rømme, fløte, surmelk eller lignende.

Potetvafler

Tilsett 1-2 raspede poteter.

Ostevafler

Lag vanlig vaffelrøre, men uten sukker. Tilsett 100-200 gram revet ost.

Anbefalt vaffeljern

WILFA WAS-623Bell vaffeljern best i test TV2 hjelper deg