Grunnoppskrift med tips

Vaffeloppskrift generell

Grunnoppskrift

250 gram smeltet og avkjølt meierismør
7 dl melk
1 ts bakepulver
10 dl siktet hvetemel
2 dl sukker
1 ts vaniljesukker
1/2 ts kardemomme

Bland alt til en jevn røre og la det svelle i en halv time før du begynner å steke. Du kan spise vaflene varme uten noe på, eller prøve det tradisjonelle tilbehøret, som rømme og syltetøy, eller smør og brunost.

Tips!

Havrevafler
Bytt ut halvparten av hvetemelet med havremel eller lettkokte havregryn.

Grove vafler
Bytt ut halvparten av hvetemelet med grovt mel og/eller sammalt mel.

Sitrusvafler
Tilsett litt finrevet appelsin- og/eller sitronskall. Vask sitronen før skallet rives. Bruk bare den gule/orange delen av skallet.

Gulrotvafler
Tilsett 1-2 revne gulrøtter.

Bananvafler
Tilsett 1-2 mosede bananer.

Sjokoladevafler
Tilsett 100-200 gram hakket sjokolade.

Meierivafler
Bytt ut melken med rømme, fløte, surmelk eller lignende.

Potetvafler
Tilsett 1-2 raspede poteter.

Ostevafler
Lag vanlig vaffelrøre, men uten sukker. Tilsett 100-200 gram revet ost.