Carolines (fotballfrue.no) lavkarbovaffel

Dette trenger du

400 gram mandler (gjerne ferdig skoldet)
50 gram smør
4 egg
2 ts. fiberhusk
1/2 ts. salt
1 ts. bakepulver
2 dl. fløte
1/2 dl. melk
2 ss. sukrin
Kanel og vaniljepulver

Slik gjør du

Ha mandlene i en blender, og kjør til de blir mandelmel. Smelt smøret. Bland mandelmelet med smøret, og tilsett resten av ingrediensene. Smak til med både kanel (evnt. kardemomme) og sukrin. Røren kan fort føles litt tykk, anbefaler at du sper på med vann dersom du vil ha den tynnere. Jeg brukte vel ca. 1 1/2 dl. tilsammen. La røren stå i 10-15 minutter før du bruker den, slik at den sveller.

Deretter er det bare å starte stekingen.

Caroline Berg Eriksens vaffel-oppskrift

 

Caroline Berg Eriksen

Oppskrift gjengitt etter avtale. Foto: Caroline Berg Eriksen/fotballfrue.no