Belgisk vaffel (Gaufres)

Dette trenger du

25 g gjær
150 g smør
3,5 dl melk
4 egg
1 ss matolje
3 ts vaniljesukker
100 g sukker
3,5 dl rømme
500 g hvetemel

Belgisk vaffel, et godt alternativ til den tradisjonelle vaffelen.

Disse belgiske vaflene er luftige og myke, og smaker nydelig som nystekte. De blir stekt i eget belgisk vaffeljern, Gaufres, for å få riktig fasong.

Slik gjør du

  1. Smelt smøret og bland med melken. Varm opp til fingertemperatur. Smuldre opp gjæren og løs opp gjæren i vesken.
  2. Pisk eggeplommer, olje, vaniljesukker og sukker til luftig eggedosis.
  3. Bland i rømmen, smørmelken og hvetemelet.
  4. Pisk eggehvitene stive, vend det inn i deigen.
  5. La deigen stå og heve i 30 minutter.
  6. Hell røren i Gaufres belgisk vaffeljern. Bruk middels varme.
  7. Det anbefales å bruke litt ekstra smør eller formfett ved stekingen.

Belgiske vaffelrøredeigen er ganske tykk, så smør den godt utover i jernet.
Server dine belgiske vafler nystekte.

Tips! Smaker nydelig med friske bær til.

Anbefalt produkt

Gaufres belgisk vaffeljern BW-1000B